Daddyis.se

Vem är Linne?

Jag heter Linne är en tjej i övre åldrarna som har levt ett mycket givande hittills. Har otroligt mycket erfarenhet av att resa runt i världen. Först med mina föräldrar när jag var liten tös och jag själv när jag blev stor nog och att resa själv. Vilket har lärt mig uppskatta både kultur och historia. Jag har bott i Landskrona drygt 25 år och nu tänkte jag att det var dags att berätta för andra hur fantastiskt och underbart Landskrona är för er andra som är nyfikna och vetgiriga och som gillar kultur och historia. Och som gillar att man bevarar det gamla för eftervärlden.
Min bakgrund är väldigt brokig. Som jag sa innan så reste vi mycket när jag var liten mycket för att min pappa var instruktör för ett företag som hade affärspartners placerade över hela världen. Då fick jag och mamma följa med på hans affärsresor. Så under tiden han arbetade så gick jag och mamma på upptäcksfärd i den stad vi befann oss i för att insupa den härligt underbara atmosfären som varje stad har att erbjuda, fylld med historia och kultur.
När jag så småningom blev vuxen och börja tjäna mina egna pengar, så fortsatte jag den bana som mamma och jag började påbörjade. Jag har ett arbete som gör att jag kan sitta var som helts i världen så långe jag har tillgång till internet så att jag kan koppla upp mig via min dator. Vilket är få förunnat! Det gäller få ut så mycket att livet som möjligt tycker jag! Vad jag vet så lever man bara en gång.
Men jag har min hemvist i Landskrona. Landskrona har mycket att berätta om man är intresserad och lyhörd. Det finns mycket historia i väggarna i de gamla husen, gatorna och andra minnesmärken. Det gäller bara att ta sig tid att lyssna! Eller att man träffar äldre Landskroniter och de berättar hur det var förr. Mycket spännande tycker jag.
Jag trivs otroligt bra i Landskrona för staden inbjuder till att vara ute och upptäcka omgivningen. Mycket tack vare den vackra naturen i och omkring staden. Landskrona är nämligen fylld av parker och andra grönutrymme. Sedan underlättar det att staden ligger på stranden till vackra Öresund.
Så välkommen till min sida och Landskrona!

Blogg

Här kan du läsa om mig, mina tankar hur jag tycker och tänker om saker och ting. Här kommer jag dela med mig av alla mina upplevelser när jag besöker nytt som gammalt när jag utforskar Landskrona och andra underbara städer eller andra länder. Välkommen!

2015-08-14

Fästning

Var i Fuengirola idag och strosade längs stranden. Fuengirola ligger cirka två mil från Marbella och det tar ca 45 minuter att åka buss dit. Högt uppe på en höjd så ligger det en gammal fästning byggt av 950-talet av emir som tyckte det var passande ställe att ha en fästnings som försvar mot anfall från havssidan. I början av 2000 talet så beslöt Fuengirola stad upprusta den gamla ruinen till fästning. Numera fungerar den som ett turistmål och används vi konseter och andra evenemang. Nu senast en medeltidamarknad så man fick se gamla hantverk och provsmaka mat från dåtiden. Vid foten av fästningen finns det utgrävningar som härstammar från romarna okkuperade Spanien. Så det är historiska vingslag som möter mig när jag tog mig upp till borggården och blickade ut över Medelhavet och staden Fuengirola. Mäktigt!

2016-08-12
Underbara havet!

Just nu befinner jag mig nere vid Marbella i Spanien. Och tog mig en promenad längs stranden för att kunna känna solen och vinde smeka min solbrända hud. Underbart! Men även vid stranden så kan upptäcka historiska monument som är efterlämnat när romarna och andra hade invaderat Spanien. Längst hela kusten så finns det så kallat kastell uppbyggda med jämna mellanrum. Dessa ser ut som små runda eller fyrkantiga torn. Höst uppe i tornen så stod det soldater och vakta och höll utkik så att inte fiender skulle komma och överraska via Medelhavet. Dessa torn är förvånansvärt välbevarade. Ikväll tänkte jag ta mig en tur i gamla stan i Marbella och titta på de gamla byggnaderna och för att sedan slå mig ner vid en taverna och ta mig ett gott glas vin och prova på några tapas. Inte dumt att kunna njuta av livet samtidigt som man lär sig nya saker. Kanske rent av träffa någon trevlig spanjor.

Scroll To Top